Виводимо брехуна на чисту воду

2017-08-15 19:43

З польських ЗМІ можемо дізнатись, що ініціатором назви вулиці у Житомирі на честь Леха Качинського була полонійна організація «Об’єднання Польської Шляхти на Житомирщині», яка вперше виступила з цією ініціативою у 2011 році. Коня і півцарства тому, хто знайде підтвердження цієї ініціативи за 2011 рік…


Ми знаємо, хто насправді був ініціатором – не місцеві поляки і навіть не п. Іщук (який називає себе польським шляхтичем), але все по порядку, бо тема досить цікава – показує фальш, шовінізм і дурість певних кіл у Польщі…

 


Рафал Дзєнцьоловський – член Національної Ради Розвитку при Президенті РП,                             представник Фонду «Свобода і Демократія» в інтерв’ю сайту kresy24  бреше і навіть не червоніє:

 

Цитата 1:
"У центральній Україні також діє партія «Свобода». У неї мінімальна підтримка, але вона вміє бути надокучливою. Саме через протести лідера цієї партії у Житомирі в березні цього року ми мусили відмовитись від проведення другого забігу Вовчою Стежкою. Але той, хто вважає, що українські націоналісти заблокували наш забіг, помиляється.
Проблема в тому, що лідер житомирської «Свободи» ще 10 років тому мав російський паспорт і жив у Петербурзі. Якщо придивитись до його зв’язків – а в Житомирі є люди, які їх досліджують – то у нього стільки ж друзів у Львові, як і в Росії". 

джерело:  https://kresy24.pl/dzieciolowski-w-sprawach-polsko-ukrainskich-politykom-brakuje-odwagi/

 

 

 


Лідер партії «Свобода» в Житомирі – Сидір Кізін. 

Достатньо заглянути у Вікіпедію та подивитись його біографію, щоб зрозуміти – інформація про його російське громадянство та перебування у Петербурзі – ніщо інше, як нахабний наклеп.

 


Але ще кращий доказ того, що п. Дзєнцьоловський марить і бреше – друга цитата з цього ж інтерв’ю:


"Сьогодні нове покоління поляків відроджує свою мовну ідентичність та історичну свідомість. І саме вони були ініціаторами назви вулиці у Житомирі на честь Леха Качинського та встановлення меморіальної дошкию. Фонд «Свобода і Демократія» і Фонд «Незалежні ЗМІ» з Варшави лише виконав почесну місію допомоги, тоді як ініціатива вийшла зі сторони польських кіл, під проводом організації «Об’єднання Польської Шляхти», керівники якої - Наталія і Володимир Іщуки, та зустріла доброзичливий відгук міської ради та президента".


джерело:  https://kresy24.pl/dzieciolowski-w-sprawach-polsko-ukrainskich-politykom-brakuje-odwagi/

 


Нехай хтось спробує знайти в Інтернеті підтвердження цієї ініціативи за 2011 рік…

 

 

Проте без проблем знайдемо інформацію, що саме «антипольська» партія «Свобода» у квітні 2011 року виступила з такою ініціативою.
Керівником партії «Свобода» у Житомирі був тоді (і є дотепер) саме Сидір Кізін – той самий, про якого Дзєнцьоловський пише різні дурниці.

 

 

джерело: https://zhytomyr.svoboda.org.ua/news/events/00037979/

 




 

Той самий, що нагородив похвальною грамотою п. Францішка Яковчика – воїна АК та багаторічного в’язня радянських таборів ще до того, як про нього стало відомо у Польщі:

 


Той самий, хто давно шукає пороуміння з поляками:

джерело:  https://www.pda.zhitomir.info/news_112453.html
 

 

 

 


За Дзєнцьоловським наклеп на сидора Кизіна пізніше повторив, наприклад, п.  Пшемислав Журавський-Граєвський


джерело: https://www.facebook.com/zurawski.prze…/…/10208600370276699…


Людина, яка вважається другом України, тими ж словами, що й Дзєнцьоловський оцінює Сидора Кизіна.

 


Тепер можна задати риторичне питання, чи в майбутньому п. Кізін захоче робити жести дружби в стосунку до Польщі і поляків, чи зробить висновок – як не старайся, як не намагайся, поляки все одно вилиють на тебе помиї, образять і назвуть фашистом чи агентом Москви?


Це саме питання стосується тисяч українських патріотів, які пробували, старались, але впродовж останніх трьох років у відповідь отимали лише зневагу, образи чи маніпуляції з перекручуванням їх слів (про це іншим разом).


Панове - ви шахраї!

 

                                                               Dobrodziej